Projects | Steven Koerts

My Projects

Here you will find all projects I am proud off!!!


project pygame euromast the game

Dit is het tweede project wat ik heb gedaan voor mijn opleiding informatica en de eerste computergame die ik heb gemaakt. Dit spel is gebaseerd op een bordspel dat andere studenten van de opleiding hebben bedacht. Het spel gaat als volgt: Je begint onderaan de Euromast, speler 1 begint door de dobbelsteen te gooien. Daarna krijgt hij een vraag over Rotterdam, is de vraag goed gaat hij het aantale gegooide ogen omhoog, is de vraag fout gaat hij het aantal gegooide ogen omlaag. De winnaar is de speler die als eerste boven is.
Deze game is gemaakt door middel van pygame. Pygame is een programma bestaande uit verschillende python modules, de opensource software is speciaal ontworpen voor het maken van games. De maker van pygame is Peter Shinners.

Verder over de game. We zijn echt begonnen met helemaal niks, het enige wat we hadden was een leeg pygame window en het idee van het spel. Daarna hebben we de game opgedeeld in losse modules, zoals het maken van de losse knoppen. Die we later weer in het menu hebben gezet. Het spel verloop was het meest ingewikkeld, zoals het plaatsen van de pionnen op de Euromast. Het maken van het vragenscherm was ook een uitdaging, in het originele spel zaten ook open vragen, maar dat hebben we weg gelaten. Het is dan voor de computer ook makkelijker vergelijken of de vraag goed of fout is. Als laatste hebben we ook nog een database aan het spel gekoppeld zodat de speler zijn scores worden opgeslagen en de hoogste scores worden weergegeven in de top 5.
Meer weten/zien over het spel kijk dan op mijn Github.
Klik hier voor een video van mijn game.