Projects | Steven Koerts

My Projects

Here you will find all projects I am proud off!!!


project fablab making self temperature guided ventilator

Dit project was voor een van de keuzevakken van de Hogeschool Rotterdam, in de hogeschool is een zogeheten Fablab gevestigd. Oftewel een Do-it-Yourself-lab (DIY-lab), in dit lab staan een aantal apparaten die kunt gebruiken bij het maken van producten. Zoals een lasersnijder, een lasersnijder is een apparaat dat door middel van een laser materiaal wegsnijd. Op die mannier kun je dus materialen, bijvoorbeeld hout, mooi op maat laten snijden of laten graferen. Dit gebreurt aan de hand van een met de computer getekend model, dit laad je dan in op de lasersnijder en het apparaat gaat aan de slag.
Ook staan er in het Fablab 3D-printers, die door middel van laagjes kunstof op te spuiten een driedemensionaal figuur uitprinten. Ook dit figuur wordt eerst met de computer getekend met speciale software. Voor mensen die zich altijd al aan 3D modeleren hebben willen wagen, een goed programma om mee te beginnen is de microsoft 3D builder.
Verder over het project, het project had als doel om kennis te maken met de apparatuur en te leren wat er allemaal mee mogelijk is. Dus ik heb een houtenplankje in een mooie vorm uitgesneden met de lasersnijder, een propeller uit de 3D printer en verder nog een vellemankit die als thermosstaat dient. Uiteidelijk alle losse onderdelen in elkaar gezet en nu heb ik een mooie ventilator die aan gaat als het warm wordt en weer uit als het afgekoelt is. De methode waarmee ik dit prohect heb gemaakt lijkt wel een beetje op de mannier hoe software wordt gemaakt, het geheel in kleine stukjes opbreken, er losse modules van maken en op het eind zet je alles in elkaar.
Meer lezen over dit project? Klik dan hier!